Nişan Organizasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

02-04-2019 14:57
Nişan Organizasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulanabilir Bir Plan Hazırlayın

 

Nikâha giden yolda alınan ilk önemli adım kuşkusuz nişanlanmak. Evlilik için söz vermek anlamına gelen bu ritüel ayrıca evlilik hazırlıklarının yapılacağı dönemi başlatır. Yeni evin kurulması için zaman kazanmak, çiftlerin ve ailelerin birbirlerini daha iyi tanımasını sağlamak gibi işlevleri olan nişanlılık dönemini nasıl bir organizasyonla başlatmayı düşünüyorsunuz?

Pek çok çift için düğün organizasyonu kadar zahmetli olmasa da, herkesi memnun edecek, keyifli bir nişan organizasyonu gerçekleştirmek de titiz davranmayı gerektirmekte. Hiçbir detayı atlamamak ve istenmeyen sürprizlerle karşılaşma riskini düşürmek için gerçekçi ve ayrıntılı bir plan dâhilinde hareket etmenizde fayda var. Plan, organizasyonun nerede yapılacağından hangi yüzüğün seçileceğine kadar birçok detayı içermeli. Yapılacaklar işlerin listelenmesinin yanı sıra, bu işlerin ne kadara mal olacağı da planda yer almalı. Nişan için ayırabileceğiniz bütçeyi belirlemek, maddi olarak çok açılmamanızı, düğün organizasyonu ve ev kurmayı daha rahat gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Nişan için yapılacak harcamalar genel olarak; nişan mekânı kirası, organizasyon masrafı, davetiyeler, yüzükler, kıyafetler, saç ve makyaj için yapılacak harcamalardır. Kısıtlı bir bütçeye sahipseniz süreç içindeki bazı aşamalarda ekonomik seçeneklere yönelebilirsiniz. Altın alyans yerine Gümüş Alyans çeşitleri arasında seçim yapmak, saç yapımı için erken rezervasyonla indirim sunan kuaförleri tercih etmek gibi basit ayrıntılar, büyük oranda tasarruf yapmanızı sağlayabilir.

 

Organizasyon Hazırlık Sürecinde Bunlar Aklınızda Olsun

 

Nişan için her şeyden önce, organizasyonun nasıl bir konsepte sahip olacağını belirlemelisiniz. Aile arasında mı gerçekleşecek, dostlar ve akrabalar da eşlik edecek mi? İhtişamlı bir organizasyon mu olacak, daha rahat, bohem bir konsept mi düşünüyorsunuz? Bu soruların cevabı, organizasyonun nerede düzenleneceği, davetiye bastırmak gerekip gerekmediği gibi konularda da belirleyici olacaktır.

Kalabalık bir organizasyon söz konusu değilse, daha samimi bir ortam için nişanı evde gerçekleştirebilirsiniz. Bir mekân kiralanacaksa, bu işi mümkün olduğunca erken yapmanız, yer bulamama riskini hayli azaltacaktır.

Altın ya da Gümüş Alyans Modelleri arasında her iki tarafı da memnun edecek seçenek için nişan yüzüklerini, çiftlerin birlikte seçmesinde yarar var. Nişanda giyeceğiniz kıyafetlerin üzerinize tam oturması ve model üzerinde istediğiniz düzenlemelerin yapılması için prova sürecine ihtiyaç duyulacağını hesaba katıp, kıyafet seçimini son ana bırakmayın.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.