Tasarımda Kişisellik Devri

19-03-2019 16:22
Tasarımda Kişisellik Devri

Sizi Daha Güçlü Yansıtan Ürünler

 

90’lı yıllardan itibaren hızlanan globalleşme süreci tüketim alışkanlıkları üzerinde ciddi değişimler yarattı. Küreselleşmenin uygun ortam hazırladığı "herkesleşme”, farkların yitirilmesi durumlarına karşı doğal şekilde gelişen bir tepki olarak günümüzde, bireyselliğin daha çok belirginleşmesi ihtiyacı söz konusu. Yaşam tarzları her geçen gün biraz daha bireyselleşiyor. Tüketiciler ve kullanıcılar artık kendi farklarını ortaya koymak için tamamen ya da büyük ölçüde kendilerine özgü ürünleri tercih ediyorlar.

Kişiye özel çözümler pek çok alanda karşımıza çıkmaya başladı. Bu uygulamanın ilk örneklerini verdiği ve en sık kullanıldığı yerlerden biri ise aksesuar dünyası. Kişiye Özel Takı uygulaması, ürünleri meta olmaktan çıkarıp onlara daha derin anlamlar yüklemekte. Bu tür tasarımlar kişiyi diğerlerinden ayıran farkları ortaya koymada çok daha başarılı. Dış görünüşteki ayrıntıların kişilik hakkında bilgi verdiği gerçeğinden yola çıkarsak, aksesuar seçiminde kişiyi doğru ve güçlü şekilde yansıtan tasarımlara öncelik verilmesinin ne kadar önemli olduğu görülebilir. Tasarımı kendinizle ilgili ayrıntılarla şekillenmiş bir ürün sizi çok daha güçlü ve doğru ifade edebilecektir.

 

Kişiselleştirme Ürünlerin Manevi Değerini Arttırıyor

 

Kişiye özel uygulamalar sayesinde tüketiciler, kullanacakları ürünlerin tasarımı üzerinde söz sahibi olabiliyorlar. Hatta bazı alanlarda tüketicinin doğrudan tasarımcı konumunda bulunduğu söylenebilir. İnsan doğası gereği kişi, kendisine benzeyeni daha çabuk benimseme ve sevme, ona karşı sempati duyma eğilimindedir. Bize benzeyenle, bizi yansıtanla farkında olarak ya da olmayarak duygusal bağ kurarız. Kişiye özel tasarımlar bu sebeple ayrıcalıklı. Kişinin kendinden bir parça bulduğu ürünler, maddi karşılıklarından bağımsız olarak değer taşıyor. Bu ürünlerle özdeşlik kurmak çok daha olası.

Aksesuar dünyasında en yaygın kişiselleştirme, takı üzerine isim yazdırma uygulaması. Sevdiklerinizin ismini/isimlerini taşıyan ürünleri üzerinizde bulundurmak, onlara karşı duyduğunuz sevgiyi herkes için görünür kılar, onların size karşı olan sevgisini sizin için her an hatırlanır yaparak, o sevgiyi manevi güç kaynağı hale getirebilir.

İsimli Takı Ürünleri ayrıca şahane hediye alternatiflerinden. Söz konusu hediyeyken daha önemli hale gelen "özel olma” durumu, isimli takı ürünleriyle kolayca meydana getirilebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.