Söz Yüzüğü Seçimi

30-05-2019 14:45
Söz Yüzüğü Seçimi

Evliliğe Giden Yolun İlk Adımı

 

Kendi yuvanızı kurma sürecinin ilk basamağındasınız. Her şeyin kusursuz olmasını istemeniz olağan. Verdiğiniz kararın uygulamaya geçişinde "söz kesmek”, basit gibi görünen ama derin anlamlar içeren bir ritüel.

Ritüelin en önemli parçası ise söz yüzükleri. Peki, Gümüş Söz Yüzüğü Nasıl Seçilir, hangi tür yüzükler söz yüzüğü olarak kullanılabilir?

 

Model Seçiminde Seçenekler Zengin

 

Aslında model konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Bununla birlikte, çiftler söz için daha sade modellere yönelme eğilimindedir. Bunda söz, nişan ve düğün organizasyonlarının karakteristik özellikleri etkili. Evliliğe giden yolun bu üç aşamasında görkem, ilerledikçe artıyor. Söz organizasyonları genellikle birinci dereceden yakınlar arasında yapılır ve söz konusu üçlünün en sade olanıdır. Dolayısıyla, söz için kullanılacak yüzüklerde de tercihi sadelikten yana kullanma görülmekte.

Sade modeller, kullanışlı oldukları için de tercih edilebiliyor. Bu yüzüğü sürekli parmağınızda taşıyacaksınız, dolayısıyla gün içinde size rahatsızlık vermeyecek bir yapıya sahip olmalarını önemseyebilirsiniz. Özellikle takı kullanmaya alışkın olmayanlar için bu durum mutlaka göz önüne alınmalı.

Elbette, söz için de gösterişli modeller seçebilirsiniz. Evlenme teklifi için seçtiğiniz şık ve ihtişamlı yüzük, sözde de boy gösterebilir.

Modeller çoğunlukla çift halinde hazırlanır, yani yüzükler, aynı karaktere sahip tasarımın erkek ve kadına uygun iki ayrı modelidir.

 

Tektaş Görkemini Tercih Edebilirsiniz

 

Aşkı güçlü şekilde temsil ettiği için tektaşı, evlilikle ilgili her aşamada görebiliyoruz. Evlenme tekliflerinde başrol oynayan tektaş, sözde de devreye girebilir.

Tektaşlar, modelin merkezinde değerli bir taşın konumlandığı yüzüklerdir. Onları diğer modellerden ayıran, sahnenin starı tavrıyla merkezde duran taşın ihtişamı. Adının tektaş olduğuna bakmayın, merkezdekinden küçük olmak kaydıyla başka taşlar da modeli süsleyebilir.

 

Söz Yüzüğü ve Nişan Yüzüğü Arasında Fark Var mı?

 

Gümüş Söz Yüzüğü Nasıl Seçilir sorusuyla birlikte gündeme gelen başka bir soru daha var; Söz ve nişan yüzükleri arasındaki fark ne?

Konu söz ve nişan yüzüğüne gelince, ikisi arasındaki fark kafaları kurcalamaya başlıyor. Söz yüzüğü ve nişan yüzüğü arasında bir fark var mı? Varsa, bu fark ne?

Sözde ve nişanda kullanılacak yüzükler arasında keskin ayırımların varlığından bahsedilemez. Nişan için biraz daha gösterişli modeller, söz için daha sade modeller çoğunluğun tercihi olsa da, sözde kullandığınız yüzükleri, pekâlâ nişanda da kullanabilirsiniz. Bütçeniz kısıtlıysa, evlilik teklifi, söz ve nişan için ayrı ayrı yüzük seçmenize gerek yok.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.